Gerard Smit

Over mij

“Leven en laten leven”

Iedereen heeft de vrijheid om te leven vanuit zijn authentieke zelf. Vrij zijn in jouw denken en doen, maar ook de daarbij horende verantwoordelijkheden zelf kunnen en durven nemen en dragen. Elkaar dit gunnen, waardoor er ruimte is om in verbinding met elkaar te staan.   

Gerard-Smit

Mijn reis

Ik ben Gerard en ben in het leven oprecht geïnteresseerd in de medemens. Ik vind het heerlijk om samen te sparren over datgene wat iemand bezig houdt. Zonder veroordeling in gesprek zijn, zodat er ruimte is voor elkaars mening. Ik ben een gevoelsmens die positief, enthousiast, integer, praktisch en gemotiveerd is.

Jarenlang heb ik gewerkt als eigen ondernemer van een akkerbouwbedrijf en van een eenmanszaak die diensten verleent in de agrarische- en bouwsector. Ik merkte de laatste jaren dat het werk wat ik verrichtte mij niet meer de voldoening gaf die ik zocht. De voldoening zat voornamelijk in de persoonlijke gesprekken die ik had met de mensen tijdens de werkzaamheden.

“Ik wil wat anders doen, iets met mensen, maar wat?”. Deze vraag heeft lang gesudderd in mijn hoofd en er echt iets mee doen stond ver weg van mij. Iets in mij gaf hierin grote weerstand en onrust.

Ook vanuit mijn privé situatie ontstond er een vraag: “wat doe ik?”. Dit resulteerde in nog meer onrust en ook spanningen. Mijn hoofd voelde zwaar aan, er was vermoeidheid, verdriet en boosheid. Ik merkte dat het teveel werd en dat dit niet langer zo door kon gaan.

Dit was het punt voor mij om de bereidheid toe te laten om mezelf in de spiegel aan te kijken en mezelf open en kwetsbaar op te stellen: “wie ben ik?”.

Een retespannende periode ontstond er. Boeken lezen, podcasts luisteren, therapeuten en loopbaancoach bezoeken, testen maken. Een van mijn mooiste inzichten van deze periode is de ervaring dat ik niet echt vanuit mijn hart leefde.  Mijn gevoel had ik diep opgeborgen voor de buitenwereld en ook voor mezelf. Heel confronterend, verdrietig, maar zo mooi! Het gevoel wat daar allemaal bij hoort, weer toe kunnen laten! Mijn ware ik laten zien, zonder angst en zelfafwijzing. Af en toe nog wel spannend, maar nu weet en voel ik wat bij mij hoort en wat niet.

Vanuit alle ervaringen in deze periode en in mijn leven, heb ik bewust gekozen om een professioneel coach opleiding te volgen en een eigen praktijk te starten. Een keuze vanuit mijn hart. In mijn praktijk zul je mij als coach zien, maar vooral de mens Gerard ontmoeten.

Dit ben ik ook

Ik ben getrouwd met Manon en heb twee mooie dochters, Jolien en Nikki. Ik woon op een boerderij. Een hond (Puk), kippen en twee eenden lopen daar ook rond. Ik hou van sociale contacten en ben een familiemens. Ik hou ook van motorrijden, wandelen en lekker tafelen. Ik heb een agrarische achtergrond en ben redelijk handig. Mijn levenswaarden zijn:  vrijheid, liefde, authenticiteit, eerlijkheid, optimisme en spiritualiteit.

“Onzichtbare patronen die zichtbaar worden, zijn beter hanteerbaar”

– Els van Steijn –

Ben jij bereidt om jouw onbewuste, belemmerende patronen te herkennen en te erkennen, zodat je met vertrouwen de keuzes in jouw leven vanuit jouw hart maakt? Met coaching kan je daar mooie en duurzame stappen in zetten. Neem gerust een kijkje bij mijn coaching voor particulieren of voor je werknemer.