Coaching voor particulieren

“Om vooruit te komen is soms stilstand nodig”

Vrij en met zelfvertrouwen datgene doen,
of juist laten, wat goed voelt voor jou.

1 op 1 coaching in de kop van Noord-Holland

Stel je eens voor……het leven is één grote reis. Een reis die jij aflegt in jouw denkbeeldige auto. Jij en de auto zijn samen een eenheid, met jou achter het stuur en verantwoordelijk voor de bewegingen die jij maakt. Gedurende deze reis kom je erachter dat het rijden door het leven niet meer ‘vanzelf’ gaat en je vindt onder andere het volgende lastig worden:

9

In welke versnelling moet ik nu rijden? Ik voel weerstand om een conflict aan te gaan.

9

Hoeveel gas ga ik geven? Ik moet het van mezelf altijd goed doen, maar weet nu niet meer hoe.

9

Hoe diep ga ik de rem intrappen, of juist loslaten? Ik vind het lastig om mijn grenzen aan te geven.

9

Welke afslag ga ik nu nemen? Of moet ik rechtdoor? Ik ‘zit’ alleen maar in mijn hoofd te piekeren.

9

Wanneer zet ik de richtingaanwijzer aan? Het frustreert mij dat ik geen keuze kan maken.

9

Wil ik nog wel in deze auto rijden? Het voelt als een last dat ik mij overal verantwoordelijk voor voel.

9

Mag ik hier wel stilstaan? Wat zullen anderen wel niet van mij denken?

Coaching-particulier-noord-holland

Allerlei levensvragen, beperkende gedachten, gevoelens en emoties, die jou onzeker maken, vermoeidheid, stress, spanning, angst of lichamelijke klachten opleveren.

Dat is het moment wanneer ik, op jouw uitnodiging, graag met jou samen onderweg ga. We staan stil bij de onbewuste en bewuste patronen in jouw gedachten en de oorzaken die leiden naar datgene wat voor jou niet goed voelt.

Met coaching word jij ook bewust van wat jij nodig hebt en welke stappen jij kunt zetten om te doen wat jij écht wilt vanuit wie jij écht wilt zijn. Daarbij laat ik jou, af en toe, bewust in de achteruitkijkspiegel kijken, zodat je ervaart en (h)erkent wat je deed en waar je vandaan komt. Dit alles doen we, met jou achter het stuur, in beweging en met de rijrichting vooruit!

Je zult ervaren dat er inzicht en vertrouwen ontstaat, zodat je jouw auto weer met liefde gaat bedienen en richting kunt geven op de manier die kloppend is voor jou. Leven vanuit je hart!

“Als je iets wilt pakken, moet je het heel even loslaten. Als je iets wilt loslaten, moet je het heel even pakken.”

– Lao Tse –

Coaching naar meer zelfvertrouwen en positieve energie.

Ik coach mensen die een weerstand, negatieve gedachten, emoties of spanningen in hun leven ervaren, waardoor ze niet doen wat zij ten diepste wel willen doen.

Hoe zou het voor je zijn als….jij weer ontspannen en met plezier jouw leven kan leiden, zoals jij dat ten diepste wilt? Dat jij ontspannen met gebeurtenissen en levensvragen kunt omgaan, omdat je kunt begrijpen en voelen wat belangrijk voor jou is om te doen of juist te laten. Doordat jij zo dicht bij jezelf hierin kan blijven, laat jij jezelf zien zoals je écht bent.

Vind je dit laatste spannend? Ik begrijp dat, omdat ik dit ook spannend gevonden heb en soms ook nog weleens vind. Maar het is het waard, want het geeft zoveel rust en ruimte in jezelf. Ruimte die je kunt vullen met fijne gedachten en gevoelens die écht bij jou horen.

Ik loop met je mee op weg naar:

9

Meer zelfvertrouwen

9

Meer zelfliefde

9

Meer balans in denken, voelen en doen

9

Meer plezier en blijheid in je leven, werk en relaties

Coaching-particulier-noord-holland
Coaching-particulier-noord-holland

Ik gun iedereen een leven waarin je helemaal jezelf kunt zijn.

Ieder mens is uniek. Jij ook! Ik plaats niemand in hokjes en zo is mijn holistische, systemische benadering naar jou toe ook. Ik heb aandacht voor jouw mentale, emotionele, fysieke en spirituele delen.  Belangrijke woorden voor mij hierbij zijn verbinding, veiligheid en kwetsbaarheid. Doordat deze woorden een grote betekenis in mijn leven hebben gehad, kan ik dit als coach inzetten als kwaliteit. Dit ondersteunt jou om te durven ‘verdwalen’ in datgene wat er speelt bij jou. En wees gerust, want jij vindt nieuwe wegen die leiden tot datgene wat jij wilt bereiken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een groot aantal vragen en antwoorden terug met betrekking tot mijn coaching sessies. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact op met mij.

Bij welke vraagstukken kan coaching mij helpen?

Mijn op 1 op 1 coaching is geschikt voor verschillende vraagstukken. Zoals:

– Ik wil mezelf laten zien zoals ik echt ben.
– Ik wil de juiste keuzes kunnen en durven maken.
– Ik wil niet meer piekeren, maar juist rust in mijn hoofd en lichaam.|
– Ik wil van mijn negatieve gedachten en gevoelens af.
– Ik wil minder stress en spanningen in mijn hoofd en lijf
– Ik wil verandering in wat ik doe, maar ik weet niet waar te beginnen
– Ik wil met vertrouwen het leven leiden wat ik wil.

Waar vinden de coachingssessies plaats?

In mijn praktijk:
Praamweg 10
1775 PT Middenmeer
In de kop van Noord-Holland

Welke methodieken gebruik je?

Ik ben een life(levens-)coach die jou coacht vanuit een systemische en holistische inslag.

Omdat ik deze vorm van coaching aanbied word jij je bewust van bepaald gedrag en vaste patronen die je in het dagelijks leven in de weg zitten. Jij gaat keuzes maken die aansluiten en passend zijn bij jouw ware leven.

Er is daarbij aandacht voor jouw mentale, emotionele, fysieke en spirituele delen.

Ik denk en plaats mensen niet in hokjes, waardoor ieder mens voor mij uniek is en zo zal mijn benadering ook zijn.

Ik kan verschillende technieken inzetten:

-Familieopstellingen/systemisch coachen

Onzichtbare patronen en dynamieken uit de familie van herkomst, partnerrelaties of werkomgeving aan het licht brengen. Door dit zichtbaar te maken worden de beperkende patronen beter hanteerbaar. Erkenning/Ordening/Balans in geven en nemen/Erbij horen  zijn hierin de pijlers.

-Assen van verandering

Dit is een effectief veranderingsmodel aan de hand van 4 assen: Motivatie/Beslissen/Creëren/Verankeren.

-NLP (neuro linguïstisch programmeren)

Modelvorm voor verbeteren van communicatie en voor persoonlijke ontwikkeling. Het geeft inzicht hoe het gedrag, wat we laten zien, tot stand komt. Doordat dit proces inzichtelijk wordt, ontstaat er ruimte voor verandering.

-Mindfulness

Dit is een vorm van aandacht in het hier en nu. Een techniek om volledig  bewust te zijn van een ervaring. Dit doe je met een liefdevolle, erkennende opmerkzaamheid, zonder oordeel met mildheid en vriendelijkheid. Dit geeft je ruimte voor andere keuzes i.p.v. automatische reacties op gebeurtenissen.

-Kernkwaliteiten

Het bewust worden van de kwaliteiten die je van nature hebt met de daarbij horende valkuilen, allergie en uitdaging. Het geeft inzicht in de gedragingen die we laten zien in bepaalde omstandigheden.

-Cranio Sacraal

 Dit is een behandelmethode waarmee het weten van het hoofd wordt verbonden met het weten van de buik. Het is het leren luisteren naar jouw lichaam. Het is voelen en daarin bewustzijn creeëren. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst. De zachte manipulaties die bij deze behandelmethode worden gebruikt, kunnen helpen om de spierspanning te verminderen en het lichaam te ontspannen, waardoor stress en angst kunnen verminderen.

 

Worden de sessies vergoed door de verzekering?

Over het algemeen worden de kosten voor coaching voor een particulier niet vergoed. Maar bedenk wel het volgende:

-Er is bij de werkgever vaak een budget aanwezig, van waaruit een coachtraject vergoed kan worden. Denk aan een Opleidingsbudget, Ziekteverzuimbudget en het Persoonsgebonden budget t.b.v. vitaliteit/trainingen en scholing. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject vaak als effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever naar de mogelijkheden.

-zelfstandigen kunnen coachkosten als bedrijfskosten opvoeren.

Wat is er uniek aan het werken met jou?

Ik geloof in de kracht van verbinding. Verbinding met de energie van hoofd, hart, lichaam en ziel. Het inspireert mij om met jou in verbinding te staan en jouw energie te laten stromen. Hierdoor het ‘onbewuste’ in jou bewust te laten worden. Verbinding in en met jezelf laat je inzien en voelen wie jij écht bent, wat jij écht wilt, wat je kunt en waar jij voor leeft. Dan maak jij de keuzes vanuit jouw hart en geeft grenzen aan die goed en kloppend voor jou zijn. Jij mag er zijn!

Ik begeleid mensen die een weerstand voelen, waardoor ze niet doen en niet laten zien wat zij diep van binnen wel willen, naar vrij zijn in denken, voelen en doen.

Ik wil deze mensen begeleiden, omdat ik het fijn vind om op een diep niveau verbinding te hebben. Niet alleen oprechte interesse in hetgeen ze wel of niet laten zien, maar ook in de beweegredenen waarom ze iets doen of juist laten. Interesse in hun overtuigingen, emoties en verlangens en in welke mogelijkheden zij hebben om hier mee om te gaan en vooruit te kunnen.

Ik geloof dat mensen kunnen veranderen in hun overtuigingen, opvattingen, gedrag. Ik geloof dat er altijd een keuze is in wat je doet en wie of wat je daarbij laat zien.

Hoe ben je gekwalificeerd?

Bij mij kiest de klant voor betrouwbaarheid en veiligheid, waardoor er ruimte ontstaat voor de klant om zich open te kunnen stellen voor hetgeen er speelt. De intentie van mijn coaching is altijd vooruit gericht en met een positieve inslag. Er wordt echter ook stilgestaan bij de kern van hetgeen er speelt, zodat de klant herkent en erkent wat hij of zij doet.

Ik heb de volgende opleidingen succesvol doorlopen:

– Opleiding Professioneel Coach  (Academie voor Psychodynamica)
– Opleiding Familie- en Organisatie opstellingen (Academie voor Psychodynamica)
– Cursus Cranio Sacraal (docente Siha Klitsie)
– Opleiding Levenslange ontwikkeling van mezelf (nog niet afgerond) 😊

Vervangt een coaching traject een bezoek aan een arts of specialist?

Een coachingtraject is geen vervanging voor een arts of specialist. Raadpleeg altijd een arts of specialist bij zorgen, fysieke, emotionele of mentale ongemakken. Ik geloof in holistische benadering waar elke specialist zijn eigen plek heeft en elkaar kan aanvullen.

Wat zijn de resultaten van een coaching traject?

Jij krijgt inzicht en handvatten in hetgeen jij, bewust en onbewust, denkt, voelt, doet, wilt en kunt, waardoor er een ontspannen balans in jouw zelfbeeld, verlangens en emoties ontstaat. Dit resulteert in meer zelfvertrouwen en vreugde in jouw leven. Met coaching word jij  bewust van wat jij nodig hebt en welke stappen jij kunt zetten. Afhankelijk van jouw coachvraag beweeg jij naar datgene wat jij verlangt: 

– Je hebt inzicht in wat er is
– Jij leeft wie jij in essentie bent
– Jij weet wat jij wilt
– Jij doet wat je kunt
– Jij kunt met conflicten omgaan
– Je voelt je zelfverzekerd
– Jij hebt zelfvertrouwen
– Jij hebt en voelt richting om vooruit te kunnen
– Jij maakt keuzes die bij jou passen
– Jij ervaart dat je van jezelf mag houden en dat je er mag zijn
– Jij kunt jouw grenzen aangeven
– Jij staat in verbinding met jezelf
– Jjij voelt je ontspannen
– Jij ervaart balans in werk en privé

Wat anderen zeggen

★★★★★

Belangrijke zaken respectvol aan het licht brengen

“Ik heb Gerard ervaren als een respectvolle, vriendelijke en deskundige coach. Hij beheerst de vaardigheid om de ander op zijn gemak te laten voelen, stelt de juiste vragen, vraagt goed door en weet de “pijnpunten”, de kwetsbaarheid, de zaken waar het echt om gaat goed te vinden en te coachen. Ook waar ik soms neigde het voor mijzelf “makkelijk” te houden, om mij zodoende niet kwetsbaar op te stellen, wist Gerard dit toch op een milde en met respect voor de grenzen van de ander, wel aan het licht te brengen.

Ik heb het als een volwaardig en deskundig traject ervaren, waar verschillende items aan bod zijn gekomen, middels verschillende technieken, welke steeds nog lang daarna lijken door te werken.”

– Mirjam –

Veilig aan je ontwikkeling werken

“Gerard is een warme en inlevende coach die met compassie samen met jou belangrijke zaken naar boven haalt en tot leven brengt. Hierdoor kun je veilig aan je ontwikkeling werken en stappen zetten.

Zelf ben ik in een traject van 6 afspraken tot een duidelijke hulpvraag, helder beschreven doelen en goede korte termijn-resultaten gekomen. Hierdoor heb ik goede handvaten en vertrouwen gekregen om ook op de lange termijn met mijn doelen bezig te blijven en ze te bereiken. “

– Viola –

Hoe gaat een coaching traject in zijn werk?

9

1. Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ik bied jou een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek aan van ongeveer een half uur. Dit kan telefonisch (beeldbellen) of in mijn praktijkruimte.

In dit gesprek hebben we het over hetgeen jou bezighoudt, en of ik, als coach, hier iets in betekenen kan. Als jij en ik het goede gevoel bij dit gesprek hebben nodig ik jou uit in mijn praktijk. Online coaching bied ik niet aan, omdat ik geloof in de meerwaarde van persoonlijk contact.

9

2. Intakegesprek

Hierna volgt er een intakegesprek en gaan we gelijk van start. We maken helder wat jouw coachvraag is waarmee jij wilt gaan werken en  wat jouw verwachtingen daarbij zijn. In dit eerste gesprek zet ik jou in ‘beweging’. Er is aandacht voor jouw gedachten, emoties, lichaam en ziel.

9

3. Coachingsessies

Het aantal sessies in dit coachtraject hangt af van jouw verlangens hierin. Centraal in al deze sessies zal jouw ‘hulp’ vraag staan. Jij bent verantwoordelijk voor hetgeen jij zelf doet, zowel tijdens als na de sessies. Ik ben er voor jou. Tussen de contactmomenten zitten er ongeveer 14 dagen en kan ik jou opdrachten meegeven. Tevens vraag ik jou om na een sessie een kort reflectieverslag te schrijven over hetgeen jij ervaren hebt.

Coaching-particulier-noord-holland

“Begin waar je wilt zijn….”

Tarieven 1 op 1 coaching

Ik geloof, naast de meerwaarde van het persoonlijke contact, ook in de meerwaarde van meerdere contactmomenten.  Ik laat jou vrij in de keuze in de lengte van het coachtraject.

9

Kennismakingsgesprek

Altijd gratis

9

Coachtraject 1

3 coachsessies (Inclusief intake)  € 350 incl BTW

9

Coachtraject 2

6 coachsessies (Inclusief intake)  € 675 incl BTW

9

Losse coachsessie

1 op 1. Sessie duurt maximaal 1.5 uur (80 euro/uur incl. BTW )

Door verzending van dit formulier ga je akkoord met het privacybeleid van Praktijk Samen Onderweg.
Uiteraard ga ik vertrouwelijk om met je gegevens.

Kom in contact

Wil jij nieuwe wegen in jezelf vinden, waardoor jij gaat doen wat écht goed is en voelt voor jou?

Ik coach jou graag naar de stappen die jij hierin gaat zetten.

Voel je vrij om contact met mij op te nemen via 0626164080 of stuur mij een bericht.